fbpx
0

E-shop

Sójový lecitín v prášku - 250g

4,75 €
5,00 € s DPH
Sójový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy získavaný zo sójových bôbov pri lisovaní za studena. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela.
Dostupnosť: nedostupný

Hoci sójový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín). Výživové vplyvy užívania cholínu pre organizmus:

  • Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej  vysoká hladina  poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemickú choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien (artérioskleróza).
  • Cholín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov.
  • Cholín prispieva k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok cholínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene.

Schválené Úradom verejného zdravotníctva SR č. OHVBPKV/7151/2011/Kr.

  • Hmotnosť: 250 g

0 hodnotení pre produkt Sójový lecitín v prášku - 250g

Zatiaľ tu nie je žiadna recenzia pre tento tovar.

PRIHLÁSTE SA TERAZ NA ODBER NEWSLETTERA

Ešte nemáte účet ? Zaregistrujte sa !

Prihlásenie do Vášho účtu