fbpx
0

Blog

Na čo si dať pozor pri výbere testu potravinovej intolerancie

Na čo si dať pozor pri výbere testu potravinovej intolerancie

Intolerancia na určité potraviny je v súčasnosti pomerne bežným problémom, ktorý trápi mnoho ľudí. Aby sme sa však mohli zbaviť nepríjemných príznakov, musíme najprv vedieť, na čo presne sme intolerantní. Na trhu je k dispozícii množstvo rôznych testov na intoleranciu, no nie všetky sú rovnako spoľahlivé a presné. V tomto článku sa pozrieme na to, aké typy testov na intoleranciu existujú, ako fungujú a na čo si treba dať pozor pri ich výbere, aby sme získali čo najpresnejšie výsledky.

ALCAT testy- Testy cytotoxicity potravín

ALCAT test je jednou z možností testovania na intoleranciu potravín. Tento test sa zakladá na meraní zmeny veľkosti bielych krviniek po vystavení sa antigénom prítomným v rôznych potravinách. Aj keď existujú niektoré štúdie, ktoré podporujú účinnosť ALCAT testu, jeho spoľahlivosť a presnosť sú stále predmetom diskusie. Preto je dôležité pri výbere testu na intoleranciu zvážiť nielen jeho cenu, ale aj jeho spoľahlivosť a vedecké pozadie.

Existuje niekoľko výhrad, ktoré sa týkajú testovania ALCAT na intoleranciu potravín. Jednou z najväčších výhrad je, že testovanie ALCAT je založené na meraní zmeny veľkosti bielych krviniek, ktoré môžu byť ovplyvnené rôznymi faktormi vrátane stresu, infekcií a iných ochorení. Okrem toho, niektoré štúdie naznačujú, že výsledky testovania ALCAT sa môžu líšiť v závislosti od toho, ako dlho sú potraviny testované, akým spôsobom sa spracúvajú a v akom množstve sa konzumujú. Z toho vyplýva, že presnosť testovania ALCAT môže byť obmedzená a nie vždy môže poskytnúť presné a spoľahlivé výsledky.

 

Vlasová diagnostika

Testovanie z vlasov je neinvazívny alternatívny prístup k testovaniu krvi, ktorý využíva biorezonančnú terapiu. Testujú viac ako 600 položiek, nielen potravinovú intoleranciu, ale aj minerály a toxické kovy, vírusy, baktérie a parazity, oxidáciu a starnutie, Feng-Shui a toxicitu, srdce a metabolizmus tukov a veterinárnu intoleranciu psov a mačiek.

Aktuálne však neexistujú žiadne nezávislé publikované štúdie, ktoré by podporili akékoľvek z týchto tvrdení. Biorezonančná technológia je formou holistickej terapie, ktorá je v porovnaní s krvnými testami podložená malým množstvom vedeckých poznatkov. 

 

ELISA testy

ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay) je testovacia metóda, ktorá sa používa na detekciu a množstvo rôznych proteínov, antigénov a protilátok v sére, plazme a iných biologických vzorkách. Testovanie ELISA sa v súčasnosti často používa v medicíne, výskume a priemysle na detekciu rôznych ochorení, ako aj na monitorovanie účinnosti liečby a vývoja vakcín. ELISA je spoľahlivá a citlivá metóda testovania, ktorá dokáže detegovať veľmi malé množstvá proteínov v biologických vzorkách.

PRIHLÁSTE SA TERAZ NA ODBER NEWSLETTERA

Ešte nemáte účet ? Zaregistrujte sa !

Prihlásenie do Vášho účtu