fbpx
0

Blog

Potravinová intolerancia a boj proti starnutiu

Potravinová intolerancia a boj proti starnutiu

Kľúčovou funkciou imunitného systému je bojovať s infekciou, ale tiež je zodpovedný za regeneráciu a opravu tkanív, čo nám pomáha vyzerať mlado a cítiť sa mlado.

Mnoho ľudí zisťuje, že trpia potravinovou intoleranciou, keď starnú. Konzumácia potravín, ktoré vaše telo netoleruje je spočiatku v poriadku, no postupom času budú vaše symptómy horšie. Testovanie potravinovej intolerancie je založené na skutočnosti, že keď sú konzumované “problémové potraviny”, imunitný systém ich vidí ako toxíny a môže reagovať rôznymi spôsobmi.

Môže byť stimulovaná zápalová reakcia, vrátane uvoľňovania špecifických protilátok IgG. Ich prítomnosť sa zisťuje testom potravinovej senzitivity. Odstránenie problémovej potraviny znižuje záťaž pre imunitný systém, čím tento systém dostáva čas na regeneráciu a opravu tkanív, ktoré pomáhajú spomaliť proces starnutia.

Telo môže tiež reagovať pomocou zadržiavania vody na riedenie týchto toxínov, čo môže mať za následok opuchy nôh a členkov a opuchnuté oči. Čierne kruhy pod očami môžu byť príznakom zníženej detoxikačnej schopnosti pečene. Zápal je hlavnou príčinou starnutia. Intolerancia potravy vytvára zápalovú reakciu, ktorá môže viesť k príznakom, ako je nadúvanie, opuchnuté oči, obezita, únava a kožné problémy, vrátane akné. Pri odstránení “problémovej potraviny“ z jedálnička sa môže imunitný systém sústrediť na opravu a regeneráciu.

Bolo preukázané, že miesta zápalu sú spojené so zvýšenou aktivitou voľných radikálov, a je v súčasnosti uznávané, že príznaky ochorenia a proces starnutia súvisí s poškodením buniek tela voľnými radikálmi. Voľné radikály sú produkované prirodzene v našom tele na dennej báze a sú dôležité pri neutralizovaní baktérií a vírusov, rovnako ako pri usmrcovaní rakovinových buniek. Postupom času pri absencii antioxidantov, ktoré sa nachádzajú v zdravých potravinách, telo začne hromadiť prebytok voľných radikálov a náš systém začína byť preťažený, čo vedie k poškodeniu našich buniek a degenerácii. V dôsledku toho identifikácia problémových potravín pomocou testu potravinovej intolerancie môže znížiť zápal a stres na telo; zlepšenie stravy môže viesť k poklesu voľných radikálov poškodzujúcich tkanivá a orgány, vrátane kože, a tým pomáha zadržať vizuálne známky procesu starnutia.

 

 

PRIHLÁSTE SA TERAZ NA ODBER NEWSLETTERA

Ešte nemáte účet ? Zaregistrujte sa !

Prihlásenie do Vášho účtu