fbpx
0

Blog

Prevencia rakoviny prostaty: Ako predísť ochoreniu prostaty?

Prevencia rakoviny prostaty: Ako predísť ochoreniu prostaty?

Rakovina je aj napriek momentálnej svetovej situácii stále prítomná. Toto ochorenie začína nekontrolovateľným rastom buniek. Bunky sa v takmer každej časti tela môžu stať rakovinotvornými a rozšíriť sa do iných oblastí tela. Na Slovensku sa ročne diagnostikuje 1600 – 1800 nových prípadov rakoviny prostaty, pričom 500 – 600 mužov ročne na toto ochorenie umiera.

Prevencia rakoviny prsníkov: primárna a sekundárna

Prevencia rakoviny prsníkov: primárna a sekundárna

Prevencia rakoviny v súčasnosti zohráva kľúčovú úlohu v boji proti tomuto ochoreniu. Rakovina prsníka patrí medzi najrozšírenejší typ rakoviny u žien na celom svete. Za posledné roky je to tiež najčastejšie diagnostikované rakovinové ochorenie. Pri rakovine prsníka sa jedná o zhubné nádorové ochorenie a postihuje prevažne ženy. Informovanosť žien o možnostiach prevencie, môže zohrať dôležitú úlohu v eliminácii tohto ochorenia.

HELIKOBAKTER PYLORI ALEBO AKO SI NEPOKAZIŤ VIANOCE

HELIKOBAKTER PYLORI ALEBO AKO SI NEPOKAZIŤ VIANOCE

Tento rok sú vianočné sviatky o niečo náročnejšie ako inokedy a musíme viac dbať na svoje zdravie, ktoré je veľmi krehké. Nakoľko je súčasťou sviatkov aj veľké množstvo koláčikov a rôznych dobrôt, obzvlášť si musíme dávať pozor na tráviaci systém. Mnohokrát zabúdame na mnohé zdravotné nástrahy, ktoré nás čakajú počas sviatkov. Tráviaci systém obsahuje tzv. druhý mozog (mikrobióm), ktorý zabezpečuje správne fungovanie nášho imunitného systému. Jeho správne fungovanie môže ovplyvňovať viacero faktorov. Jedným z nich je aj výskyt najznámejšej baktérie H. Pylori. Medzi ďalšie faktory môžeme tiež zaradiť prejedanie sa, či nadmerný príjem alkoholu.

Prevencia rakoviny prsníka: Ako znížiť riziko vzniku rakoviny?

Prevencia rakoviny prsníka: Ako znížiť riziko vzniku rakoviny?

Prsia sú súčasťou ženskej identity, ktorá nás sprevádza už od puberty. Zdravé prsia však nie sú samozrejmosťou a prevencia by mala byť prioritou každej ženy. Z prieskumov vychádza, že sa ženy viac boja rakoviny prsníka ako iného ochorenia. Medzi najviac rozšírený typ rakoviny u žien radí WHO rakovinu prsníka.

PRIHLÁSTE SA TERAZ NA ODBER NEWSLETTERA

Ešte nemáte účet ? Zaregistrujte sa !

Prihlásenie do Vášho účtu