fbpx
0

Blog

Rozdiely medzi potravinovou alergiou a intoleranciou

Rozdiely medzi potravinovou alergiou a intoleranciou

Bojujete s bolesťami hlavy, žalúdka, nadúvaním či kožnými problémami, ktoré sa často opakujú? Spúšťačmi môžu byť práve potraviny, po konzumácii ktorých organizmus zareaguje. Viete však presne povedať, či sa jedná o potravinovú alergiu alebo intoleranciu?

Spoznajte rozdiely medzi alergiou a intoleranciou na potraviny. Vďaka správnej analýze a identifikácii potravín tak viete správne eliminovať nevhodné potraviny, vhodne ich nahradiť a upraviť stravovací plán alternatívnymi potravinami.

Preštudujte si našu infografiku a uistite sa, že poznáte hlavné rozdiely medzi potravinovou alergiou a potravinovou intoleranciou.

Výstraha pred vážnymi ochoreniami vďaka symptómom potravinovej alergie a intolerancie

Neriešenie často opakujúcich sa symptómov pri potravinovej alergii môže mať fatálne následky. Týka sa to najmä tých ľudí, ktorí spúšťacie potraviny nevedia okamžite identifikovať z dôvodu väčšieho množstva alergií.

Ak tráviaci trakt oslabený napr. stresom, infekciami, či liekmi neustále zaťažujeme nevhodnými potravinami, môžeme sa dopracovať k tzv. syndrómu zvýšenej priepustnosti čreva. Do krvi sa dostanú nedostatočne natrávené molekuly potravín, toxíny a baktérie.

Ľudia, ktorí trpia na potravinovú intoleranciu a včas neidentifikujú škodlivé potraviny, dlhodobo si tým poškodzujú svoj organizmus. Časom môže viesť ku chronicky zhoršenému zdravotnému stavu a spôsobiť syndróm dráždivého čreva, nadúvanie, hnačku, opakované stavy úzkosti depresie, hypertenziu či migrénu.

Riešenie symptómov potravinovej alergie alebo intolerancie

Máte podozrenie na potravinovú intoleranciu podľa často opakovaných symptómov? Nečakajte príliš dlho a zabráňte neželaným zdravotným ťažkostiam spôsobených intoleranciou na niektorú potravinu. Test na potravinovú intoleranciusprostredkovanú IgG presne identifikuje potraviny, ktoré sú hlavnými spúšťačmi problémov.

Ak ste u seba zaznamenali príznaky potravinovej alergie IgE, odporúčame sa poradiť so svojím praktickým lekárom alebo alergológom o možnosti testovania.

Hoci potravinová alergia zväčša trvá po celý život, potravinovej intolerancii sa môžete zbaviť jednoducho a pomerne rýchlo. Potrebné je správne identifikovať problémové potraviny, eliminovať ich a nahradiť ich vhodnými alternatívami.

Viac o potravinovej intolerancii

PRIHLÁSTE SA TERAZ NA ODBER NEWSLETTERA

Ešte nemáte účet ? Zaregistrujte sa !

Prihlásenie do Vášho účtu