fbpx
0

Blog

Aká je pravda za testovaním z vlasov?

Aká je pravda za testovaním z vlasov?

Potravinové alergie a senzitivity sú v dnešnej populácii veľmi rozšírené. S tým prichádza aj široká ponuka testov. Existuje mnoho testov, ktoré pomáhajú určiť príčinu potravinovej alergie alebo intolerancie. Tieto testy nájdu príčinu problému a pomôžu ľuďom osvojiť si správanie, aby skvalitnili svoj život. Ľudia s rôznymi zdravotnými problémami by mali absolvovať test potravinovej senzitivity a prijať dôležité opatrenia na zlepšenie svojho stavu.

Potravinová senzitivita vs. potravinová alergia

Potravinová alergia je životu nebezpečná. Osoba by mala byť veľmi opatrná pri riešení potravinových alergií. Symptómy sa líšia od vyrážky až po tvorbu edému (opuchu). 

Na druhej strane, potravinová senzitivita nie je až taká závažná a môže spôsobiť príznaky, ako je nadúvanie, tráviace problémy, podráždenie pokožky, akné atď. Potravinovú senzitivitu sa dá najjednoduchšie diagnostikovať prostredníctvom krvných testov.

Testovanie potravinových senzitivít z vlasov versus iné laboratórne (diagnostické) metódy

Diagnostický test na základe analýzy vlasov

Novinkou na trhu sú testy na analýzu vlasov. Avšak treba si dávať pozor na to, že sa môžu použiť na zistenie, či osoba užíva drogy (ako kokaín, amfetamíny atď.) alebo nie. Môže sa použiť na identifikáciu chronického vystavenia škodlivých kovov, ktoré sa ukladajú vo vlasoch ako arzén. Je to tiež užitočný materiál na odhalenie niektorých genetických porúch. 

Testy analýzy vlasov sú menej invazívne a výsledky sú dostupné v krátkom čase, čo ľudí núti ich použiť. Niektoré služby využívajú stroj, ktorý dokáže rozpoznať až 50 látok vo vlasoch. Používajú biorytmické tabuľky a sluchové/zrakové systémy v počítačových programoch. Niektoré laboratóriá používajú biorezonančné testovanie na zistenie potravinovej senzitivity pomocou niektorých prameňov vlasov ako vzorky.

Testovanie vlasov môže byť vynikajúcou metódou na určenie nedostatku vitamínov/minerálov a toxicity ťažkých kovov. Vzorka vlasov je však ľahko ovplyvnená environmentálnymi toxínmi, farbami na vlasy, šampónmi a inými vlasovými produktami, a preto nie je najspoľahlivejším spôsobom testovania IgG sprostredkovaných potravinových senzitivít.

Krvné testy

Ak sa príznaky objavia skoro, na určenie potravinovej alergie/intolerancie sa zvyčajne používajú kožné testy a krvné testy. Krvný test je jeden z najbežnejších spôsobov testovania potravinových senzitivít

Najstabilnejšou a spoľahlivou metódou je test krvného séra na báze ELISA. Okrem krvnej plazmy sú na trhu aj metódy založené na testovaní plnej krvi alebo sú dostupné aj cytotoxické testy. V našom portfóliu nájdete krvné testy na diagnostiku potravinových senzitivít, ktoré sa opierajú o dlhoročný laboratórny výskum. Môžete si vybrať z viacerých testov, ktoré sa líšia počtom testovaných potravín.

testovnie potravinových senzitivít

Na základe krvných testov sa následne nastaví eliminačná diéta, kedy sa z jedálnička na niekoľko týždňov vyradia potraviny, ktoré vyšli ako pozitívne. V medicínskej oblasti sa krvné testy považujú sa zlatý diagnostický štandard na zistenie potravinových senzitivít.

Ľudia sa snažia použiť akúkoľvek dostupnú metódu na diagnostikovanie príčiny svojho stavu (potravinová alergia/senzitivita). Avšak najpresnejšou diagnostickou metódou pre potravinové senzitivity stále ostávajú krvné testy založené na hladine protilátok. Táto metóda sa opiera o veľké množstvo vedeckých a prípadových štúdií s rozsiahlymi výsledkami.

 

 

PRIHLÁSTE SA TERAZ NA ODBER NEWSLETTERA

Ešte nemáte účet ? Zaregistrujte sa !

Prihlásenie do Vášho účtu