fbpx
0

Blog

DIY vianočné darčeky

DIY vianočné darčeky

Vianoce sú za rohom a vy ešte nemáte kúpené darčeky? Narušila vám súčasná situácia plány s nakupovaním? Nezúfajte. Na darčeky nemusíme utrácať stovky eur, veď dá sa to predsa aj jednoduchšie. Pýtate sa ako? Odpoveďou je DIY - skratka pre Do It Yourself, čo v preklade znamená „urob si sám“.

V tomto článku vám prinášame pár tipov na DIY darčeky, ktoré môžu mať pre obdarovaného oveľa väčšiu hodnotu. Psychológovia sa zhodujú na tom, že vlastnoručne vyrobené darčeky potešia ľudí oveľa viac ako tie kupované.

1. Darček, ktorý sa dá konzumovať

Darčeky nemusia byť len čisto o materiálnych veciach. V poslednej dobe sa medzi ľuďmi rozširuje trend obdarovávania práve rôznymi špeciálnymi cukrovinkami domácej výroby. Veľkej obľube sa tešia najmä keksíky Crinkles, maslové sušienky alebo vaječný koňak.

DIY vianočné darčeky - crinkles

Recept na vynikajúce Crinkles

Na prípravu keksíkov Crinkles budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 60 g kakaa
  • 120 g bezlepkovej múky (môžete použiť aj inú múku, napr. pšeničnú hladkú, špaldovú či mandľovú)
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1/3 ČL soli
  • 90 - 100 g kokosového cukru
  • 55 g kokosového oleja
  • 2 vajcia
  • 1 ČL pravej vanilky

Postup

V strednej miske zmiešame kakao, múku, kypriaci prášok a soľ. V druhej miske vyšľaháme cukor s rozpusteným kokosovým olejom (môžete ho nahradiť aj rozpusteným maslom izbovej teploty) a následne po jednom pridáme vajce a za každým zašľaháme.

Pridáme vanilku a suché ingrediencie z prvej misky a ručne premiešame, aby sa suché a mokré ingrediencie dobre prepojili. Vznikne nám cesto hutnejšej konzistencie. Misku s cestom obalíme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, prípadne na hodinu do mrazničky.

Z kúskov cesta potom formujeme guľky, ktoré obalíme v práškovom cukre a v primeraných odstupoch ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Prvú dávku guliek vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 až 11 minút pri 170 °C.

2. DIY kozmetika

Prírodná kozmetika je momentálne in, vyskúšajte svojich drahých obdarovať kozmetikou, ktorú pre nich sami pripravíte. Nebojte, nie je to zložité. Takto pripravené prípravky neobsahujú zbytočné chemikálie, ktoré by škodili pokožke. Môžete vyrobiť napríklad:

  • Šumivú bombu do kúpeľa s esenciálnymi olejmi (Lavender, Peppermint, Serenity)
  • Soľ do kúpeľa (môžete použiť Epsom soľ, Spearmint, Lavender, Wild Orange)
  • Výživný olej na bradu pre mužov (jojóbový olej, argánový olej, Adaptiv, Balance, CedarWood, Wild Orange, Rosemary, vitamín E)
  • Mydlo (môžete pridať pár kvapiek Lavender, Peppermint, Spearmint, Wild Orange, Balance, OnGuard)

3. Spomienky po ruke

Darčekom, ktorý nikdy nesklame a vždy poteší sú aj rôzne formy pamiatky. Veľkou výhodou DIY spomienkových predmetov je, že viete do daných vecí preniesť tú správnu emóciu a cit. Takouto spomienkou môžu byť rôzne fotoalbumy, spomienkové knihy, tabuľky.

Do spomienkových kníh môžete zhrnúť vaše spoločné fotky, vstupenky, cestovné lístky alebo iné spomienkové predmety, ktoré máte. Takúto knihu môžete dotvoriť citátmi, kresbami, ozdobnými páskami a podobne. Fantázii sa predsa medze nekladú.

 DIY vianočné darčeky

Darujte čas

Nie je nič jednoduchšie ako v tejto náročnej dobe darovať svoj čas svojim najbližším. Vytvorte si darčekové poukazy na čas:

  • na čítanie (vy môžete za daného človeka napríklad urobiť domáce práce)
  • na šálku kávy s príjemným rozhovorom
  • na spoločné popoludnie 

Vianočné darčeky pre celú rodinu

Okrem DIY darčekov, môžete svojich blízkych obdarovať aj darčekmi z našej ponuky. Darujte zdravie blízkym v podobe prevenčných testov. V našej ponuke nájdete testy nielen na potravinové intolerancie, ale aj:

vianočné darčeky - preventívne testy

Voňavé darčeky 

Rovnako môžete siahnuť tiež po esenciálnych olejoch, ktoré sú vhodným darčekom do každej domácnosti. Ich využitie je skutočne široké:

  • difúzovanie na vytvorenie domácej pohody, elimináciu pachov, povzbudenie nálady, či dodanie energie
  • lokálna aplikácia vám môže pomôcť uľaviť pri rôznych problémoch, avšak je dôležité daný esenciálny olej zakaždým zriediť s nosným olejom (kokosový, olivový, mandľový a pod.)
  • upratovanie (môžete pridať pár kvapiek Lemonu pri umývaní podlahy či kúpeľne na elimináciu pachu a prevoňanie)

Z našej ponuky si skutočne vyberie každý a hlavne nezabudnite, že zdravie rodiny je to najdôležitejšie. Myslite na to aj pri výbere darčekov. A hlavne prežite pokojné a láskyplné vianočné sviatky v kruhu svojich najbližších.

 

 

PRIHLÁSTE SA TERAZ NA ODBER NEWSLETTERA

Ešte nemáte účet ? Zaregistrujte sa !

Prihlásenie do Vášho účtu